samedifferent.blogg.se

Likadan men ändå så annorlunda

Skitsnack?

Kategori: Allmänt

Har tänkt lite, Skitsnack. Vad menas egentligen med att snacka skit? Jag tycker att skitsnack är när man säger saker som inte stämmer och säger dumma saker som aldrig har hänt det är skitsnack, men om jag säger en sak om en kompis som jag vet, som jag har sett då är det väl inte skitsnack eller? Eller är det bara jag som tänker konstigt? Jag har alltid undrat. Världen är allt konstig!
 
 

Kärlekens Logik

Kategori: Allmänt

 
Kärlek kommer på de allra galnaste sätt, när du söker kärlek så finner du den inte men när du gett upp och bara slutar leta så knackar den på dörren. 
 

 
Alla (de flesta) drömmer om det perfekta killen/tjejen, vem vill inte ha film kärleken, den romantiska kyssen i regnet, den hemliga prinsen. Men tuvär så får inte alla upptäcka den och ibland blir det inte som du hade tänkt dig. Vad ska man då göra?
 
 
Vi alla har våra egna knep för att bli lyckliga, men vad är igentligen lycka? Just nu är jag bara glad över det jag har, dem jag träffat och de som älskar mig lika mycket som jag älskar dem! 
 
Har ni några frågor så skriv som kommentar så ska jag se till att svara på den!
 
''When everything goes wrong, I need you to stand strong even if I fall'' // Ida

''Allt har en lösning''

Kategori: Allmänt

I mitt förra inlägg så skrev jag om IBS, det är rätt så intressant men riktigt jobbigt för mig hjälper det att tänka att det finns en lösning att tillslut så kommer det att bli bättre. En dag så kommer det att finnas mediciner mot alla världens sjukdommar även mot IBS det hjälper mig att se saker och ting positivt. Vissa säger att det inte märks  när jag är ledsen men det är för att jag orkar att vara positiv hela tiden och det är det inte många som gör. Det tar mycket energi att vara glad hela tiden men jag vill att det ska vara så. Även om jag mår dåligt så har jag en underbar familj grymma hobbies och underbara vänner så jag har inget att vara ledsen för förutom då mina sjukdommar och skit. Även jag behöver vänner som tar hand om mig som orkar, orkar bry sig. Om jag bara har vänner som mår dåligt och inte orkar göra något åt det så går det inte. Det går absolut inte om det dumpar allt på mig, men jag kan ändå göra något åt det. Jag har växt upp med att lösa mina egna problem på ett bra sätt och är oftast inte öppen med hur jag mår. Bara en sann vän kan se hur jag egentligen mår hur glad jag egentligen verkar. 
 
// Stay Strong

IBS

Kategori: Allmänt

Många människor lever med sjukdomen överkänslig tarm IBS (Irritable Bowel Syndrome), eller kolon irritable som den tidigare har kallats. Sjukdomen kan med fog räknas som en av de stora folksjukdomarna och olika undersökningar pekar på att mer än tio procent av den vuxna befolkningen har IBS.

Många människor lever med sjukdomen överkänslig tarm IBS (Irritable Bowel Syndrome), eller kolon irritable som den tidigare har kallats.

Sjukdomen kan med fog räknas som en av de stora folksjukdomarna och olika undersökningar pekar på att mer än tio procent av den vuxna befolkningen har IBS. Det är en, medicinskt sett, godartad sjukdom men den kan vara mycket besvärlig att leva med och i vissa fall till och med invalidiserande.

Vad är IBS?

IBS är en funktionell mag- och tarmstörning. Det innebär att störningen inte kan visas med prover eller undersökningar då det är tarmens funktioner som är rubbade.

Mätningar visar till exempel att hela mag-tarmkanalen, det vill säga matstrupe, magsäck, tunntarm, tjock- och ändtarm, har en ökad känslighet.

 

(http://www.magotarm.se/diagnoser-tillstand/diagnos-behandling/ibskolon-irritabile/)

Kan bara säga att detta inte är kul. 

//Stay Positive* 

Det går inte längre

Kategori: Allmänt

Nu har jag nått botten men håller sakta på att komma tillbaka orkar knappt lyfta fingrarna min fins IBS är tillbaka = Mitt liv är över under förhoppningsvis bara 1 vecka men vi får se. Proviva räddar mitt liv åter igen. Sitter på SÖS och då kommer IBS som har varit igång ett tag men nu var det på riktigt och hela min kropp säger ifrån. Dessa stunder är det värsta i mitt liv. Jag vill bara ligga i min säng och gråta och sova, det finns inget jag kan äta förutom kokt potatis och kokt fisk med Proviva. Hur ska jag överleva skolan med bara skitmat hela veckan. Får lösa det nu. Men nu måste jag sluta skriva Mamma kommer. Puss och Kram alla fina! <3